Mariebergs Montessoriförskola - Moderna montessori
23836
page-template-default,page,page-id-23836,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

MARIEBERG MONTESSORI

Mariebergs Montessoriförskola är belägen med utsikt över vattnet och närhet till natur och parkområden.Vi finns på en lugn återvändsgata i rymliga ljusa lokaler och har en gård.

 

Vi tycker det är viktigt att barn och föräldrar trivs och känner sig välkomna.

Vi vill att förskolan ska vara en miljö som sjuder av samspel och kommunikation där pedagoger respektfullt lyssnar på vad barn har att säga. Vi följer barnens intresse och har en stark tilltro att barnet kan. Vårt mål är att hjälpa barnet till att bli en självständig individ som känner ansvar för sig själv, för andra och sin miljö.
Varje dag serveras näringsrik och allsidig kost som tillagas av vår egen kokerska. Maten tillagas till största mån av ekologiska produkter och färska råvaror.
Vår profil är språk, matematik och natur 
Vi arbetar efter Maria Montessoris metodik utifrån ett modernt perspektiv där vi betonar lekens betydelse för barnets lärande och problemslösnings förmåga. Vi tycker det är angeläget att uppmuntra barns språkutveckling för att kunna utveckla ett rikt talspråk och att få uttrycka sina tankar och åsikter. Matematik handlar också om språk, likheter och olikheter, relationer, former, tal och rum och som ger lust, glädje samt utmanar kreativitet och skapande.
Vi är ute varje dag. I naturen kan barnen lära sig mycket samtidigt som de utvecklar sin motorik. Vi berättar för barnen om allemansrätt och om betydelsen om att och respektera naturen.
Alla barn, stora som små har, rytmik, skapande och sångsamling efter sin förmåga och ålder. Vi går på teater, museer och lånar böcker i bibliotek. Vi firar återkommande kulturella traditioner som midsommar, Lucia, jul och påsk. Empati, hänsyn och trivsel är också delar som vi lägger stor vikt vid. Det ska vara roligt att lära och vara tillsammans!

FAKTA

Förskolan har tre avdelningar:
Tellus med 12 barn mellan 1-2 1/2 år och tre pedagoger.
Pluto med 15 barn mellan 2 1/2 – 3 1/2 år och tre pedagoger.
Venus med 18 barn mellan 3-5 år och tre pedagoger.

 

Mariebergs Montessoriförskola
Fyrverkarbacken 38-42
112 60 Stockholm
Tel Platsansvarig 073 7878038
 Rektor Ulrika Strålmark – 072 858 8040
Mail marieberg@modernamontessori.se